Учители

Наградиха призьорите в конкурса за учители-творци

Приключи конкурсът за учители – творци, организиран от издателствата „Анубис“ и „Булвест 2000“. Церемонията по тържественото връчване на призьорите се състоя в театър София в навечерието на Деня на народните будители.

Наградените учители от София получиха наградите си лично от Ваня Кастрева, началник на Регионален инспекторат по образованието в гр. София и Мария Минчева, директор на дирекция „Образование“ в Столична община.

Специален поздрав към наградените и към всички участници отправи председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

За доброто настроение на участниците допринесоха изпълненията на квартет „Кварто“, Фамилия Тоника, Милица Божинова и Асен Масларов. Над 100 учители-творци от цялата страна присъстваха на тържественото събитие.

По време на концерта бяха прочетени и откъси от произведения на учители, включени в сборника „Меридианът на нощта“.

Литературният конкурс на издателствата „Анубис“ и „Булвест“ се проведе за трета поредна година.

В него досега са участвали над 1000 български преподаватели от училища и детски градини в цяла България. Те са изпратила над 3000 произведения – стихотворения, разкази и есета, най-добрите от които се издават в сборник всяка година. Жури на конкурса през последните три години са писателят Николай Табаков, поетът Бойко Ламбовски и проф. Боян Биолчев.

Партньори на издателствата в конкурса са СБУ, в. „Учителско дело“, в. „Аз Буки“, в. „Сега“ и www.teacher.bg.

Още снимки от събитието (източник: anubis-bg.net)