Учители

Наградиха най-заслужилите учители на 2014 г.

76 учители и директори бяха номинирани в конкурса „Учител на годината 2014“. Наградите в отделните девет направления бяха връчени по време на тържествената церемония.

По инициатива на СБУ министър Клисарова връчи наградите на победителите в „Природо-математическо направление“.

Трима учители получиха приза – Анна Иванова, старши учител по биология в ПМГ „Проф. Ем. Иванов“ – Кюстендил, Ваня Димитрова – старши учител по биология и химия в 116 ОУ „Паисий Хилендарски“ – с. Яна, район Кремиковци, и Ирина Костадинова, старши учител по биология във Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“ в София.

Заместник-министърт на образованието и науката Мукаддес Налбант връчи наградите на отличените в категория „Извънкласни и извънучилищни дейности, училищни психолози и педагогически съветници“.

Статуетки и грамоти получиха Милена Петърчева, старши възпитател в Помощно училище „Николай Палаузов“ в град Габрово и Наталия Костадинова, главен учител по музика в СОУ „Христо Ботев“ в Русе.

„Днешният празник е празник от месец, за който могат да ни завидят много народи. Едва ли има страна, в която една дата може да осмисли цял един месец. Да осмисли духа на един народ. За втори път имам изключителната отговорност да бъда председател на Отрасловия съвет към Министерството на образованието и науката. Това е едновременно чест и голяма отговорност, защото социалните партньори, с които работим са и взискателни, и изключително сериозни и авторитетни“, каза заместник-министър Налбант.

На тържественото връчване на наградите присъстваха представители на Министерството на образованието и науката – директори, началници на отдели и експерти.