Учители

Набират се кандидати за инициативата „Учител-будител в дигиталната епоха 2016“

Националният център за безопасен интернет обяви началото на поредната кампания „Учител-будител в дигиталната епоха 2016“. За участие са поканени всички учители от 1 до 12 клас.

Тази инициатива се провежда за шеста поредна година и цели насърчаването на диалога между ученици и учители по темите за безопасното и отговорно поведение в интернет.

Тази година кампанията е посветена на темата за развиването на дигитална и медийна грамотност на учениците. Темата за дигиталната и медийна грамотност при децата е изключително важна за формирането на основни умения и успешни стратегии за справяне в ерата на дигиталните технологии във всяка една област на живота: учене, намиране на информация, активно гражданство, намиране на работа, забавление и общуване.

Сред подготвените материали са:

План за урок 1-4 клас – подробно разписан 40-минутен час с необходимите материали и инструкции.

План за урок 5-7 клас – подробно разписан 40-минутен час с необходимите материали и инструкции.

План за урок 8-12 клас – подробно разписан 40-минутен час с необходимите материали и инструкции.

Допълнителни насоки за учители – повече информация за основните области на дигитална компетентност и необходимите умения, които учениците да развиват.

Обратна връзка – кратка форма за попълване от учителя за процеса и съдържанието от проведения час.

На имейл safenet@online.bg до 30 ноември 2016 можете да изпращате попълнената обратна връзка от часа и до 3 снимки от самото му провеждане. Всички участвали учители ще получат материали от Националния център за безопасен интернет.

Въпроси за кампанията можете да задавате на имейл safenet@online.bg и на телефонa на Националния център за безопасен Интернет 124 123 (15 ст./разговор).

Източник: safenet.bg