Мнения

МОН ще работи по инициативи около годишнината от спасяването на българските евреи

Министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова се срещна с проф. Михаел Бар Зоар и с Яков Джераси. На срещата присъства и областният управител на София-област Емил Иванов. Участваха още заместник-министър Атанаска Тенева и Мария Бенова, главен експерт в МОН.

Министър Клисарова увери гостите, че екипът на Министерството на образованието и науката ще обърне специално внимание на инициативи, свързани с 10 март – годишнината от спасяването на българските евреи, предава пресцентърът на ведомството.

Мария Бенова, главен експерт в МОН, сподели, че темата за спасяването на българските евреи е неотделима част от обучението по гражданското образование и по история.

„С тази тема ние индиректно поставяме и дискусията за необходимостта от толерантност”, подчерта Яков Джераси.

Проф. Зоар подари на министър Клисарова българското издание на книгата си „Извън хватката на Хитлер“. Осем години той е бил председател на Комисията по образование в Кнесета на Държавата Израел.

Страните се договориха да работят заедно по съвместни бъдещи инициативи, свързани с годишнината от спасяването на българските евреи.