Мнения

МОН се отказа да намалява часовете по физическо

Физкултурата ще бъде изучавана в училищата по начина, по който е била до сега, няма да се намаляват часовете. Това каза министърът на образованието и науката проф. Тодор Танева, на съвместен брифинг с министърът на спорта Красен Кралев.

Двамата засанаха рабо до рамо и пред журналисти обясниха,че между тях няма никакво напрежение.
„Последните дни имаше коментари относно редуцирането броя на часовете по физическо възпитание от 3-ти до 6-ти клас. Бях сигурен, че при една среща с министър Танев противоречията между двете министерства ще бъдат изгладени“, заяви Кралев.

Министър Танев заяви, че няма да се намаляват часовете по физическо възпитание от 3 до 6 клас. По думите му, окончателният вариант на програмата ще излезе в петък.

„Преди това, днес сутринта събрах групата и се разпоредих физкултурата да бъде изучавана по начина, по който е била до сега, със същия хорариум. Моето лично желание е тя да бъде увеличена. На този етап заради припрения срок нямаме време да направим всичко, както сме искали. Обещавам да направя всичко възможно, за да имаме увеличение на спорта“, посочи още Танев.

„Дадена ми е диаграма, която е сравнение на часовете за изучаване на физическо възпитание в Европа и в България“, заяви той. Министър Танев уточни, че видяното не го удовлетворява по много причини.