Мнения

МОН се включи в инициативата “Един час с НАТО“

Министерството на образованието и науката се включи в инициативата „Един час за НАТО“ като част от Националния план на Министерския съвет на Република България за дейности, с които страната ни отбелязва 10-тата годишнина от членството на Република България в НАТО.

Инициативата „Един час за НАТО“ се проведе във  всички училища в  страната в  периода от 7 до 10 май. В рамките на един учебен час на учениците в девети и деети клас бе представена информация, свързана с дейността на НАТО. За провеждането на този час  специално бе подготвена брошура, която съдържа няколко секции – исторически факти, принципи и цели, България и НАТО, България в мисии и операции на НАТО и други, както и множество снимки, свързани с дейността на НАТО.

Брошурата е подготвена от Дипломатическия институт към Министерството на външните работи, със съдействието на Министерството на външните работи и Министерството на образованието и науката.

Инициативата „Един час за НАТО“ цели да повиши осведомеността на новото поколение млади хора по темата за политико-военния съюз НАТО, членството в който е основополагащ външнополитически приоритет и ключов фактор за гарантирането на сигурността и суверенитета на Република България.