Институции

МОН свали резултатите от първото класиране след VII клас, ето защо

Министерство на образованието публикува днес около 10 часа резултатите от първото класиране за гимназиите след VII клас, малко след това обаче ги свали. И при опит да се проверят резултатите се изписва „Изчакайте класиране” и категорията „Класиран“ въобще липсва. Грешката, заради която беше свалено класирането, е в балообразуването на няколко гимназии в София, обяви началникът на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева.

Проблемът бил основно в две училища – Технологичното училище „Електронни системи” (ТУЕС) и гимназия „Джон Атанасов”. При тях оценката по математика се утроява, а това не е взето предвид при изчисленията.

При други две училища – Националната природоматематическа гимназия и Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия, има грешки в баловете на две паралелки.

Заради тези грешки днес от сайта на Министерството на образованието и науката (МОН) беше свалено първото класиране след VII клас, след като децата вече си бяха видели резултатите. Пренареждането основно ще е в двете най-засегнати от грешката училища, но не само. Вече е качено класирането на учениците в страната и те могат да го проверят. Все още се очакват резултатите за София-град. От инспектората обещават те да се появят до 17 ч. днес.

Ще има наказани за тази грешка, обяви просветният министър Красимир Вълчев.

Източник: btvnovinite.bg