Ученици Училища

МОН разработва нова програма за борба с наркотиците

Важно е, че вече не си затваряме очите пред темата за зависимостите.

Дълги години знаехме, какво се случва, но като че ли нямахме смелостта да поставим проблема, не само да го признаем, но и да търсим решение за него. Това каза заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова на откриването на кампанията „Избери живота“, съобщи пресцентърът на МОН.

Трябва да признаем, че проблем има и да работим за разрешаването му, е заявила Таня Михайлова. Тя е съобщила, че МОН разработва, заедно с Министерството на здравеопазването, указания за действия при употреба, притежание и разпространение на наркотици на територията на училищата. Михайлова е добавила, че се разчита да се работи и с представители на МВР, ДАЗД и общините.

С указанията ще се даде сигурност на учениците, учителите и на директорите, които ще могат адекватно да реагират и да пращат сигнали към компетентните институции.

Целта на кампанията е с помощта на институции, неправителствени организации и всички засегнати страни да се състои обществена дискусия за вредата от употребата на наркотични вещества и да бъдат показани опасностите, които крие употребата ѝ.

Източник: novini.bg