Учители

МОН разработва модели за взаимодействие между родители и учители

„Всички ние трябва да обединим усилия и да не пестим  сили да възпитаваме бъдещите поколения така, че не само успешно да се реализират в живота и да намират най-добрия изход от всяка ситуация, а да бъдат екип. Отбор, който заедно, като един да работи за интересите на България“.

С тези думи се обърна заместник-министърът на образованието и науката Иван Кръстев към участниците в Национална конференция на тема „Социалната роля на семейството, училището, местната власт и църквата за формирането на гражданското общество“, която се проведе в София вчера.

„И днес това единение е в нашите ръце. От нас зависи да начертаем план за общи  действия в името на развитието на будното гражданско общество“.

Кръстев обяви, че екипът на МОН разработва модели за взаимодействие между родители и учители, за да може да се намери толкова важната за възпитанието на децата връзка семейство-училище.

Учениците виждат ролята на училището не само като институция, която трябва да ги подготвя със знания и умения, но и която трябва да им даде необходимите компетенции да бъдат дейна, активна част от гражданското общество, сподели още зам.-министър Кръстев.

Националната конференция, която бе открита от председателя на Синдиката на българските учители д-р Янка Такева, се проведе под патронажа и с участието на вицепрезидента на Република България г-жа Маргарита Попова.