Учители

МОН проверява директори в Благоевградско

Няколко сигнала станаха причина инспектори от образователното министерство да влязат в Регионалния инспекторат по образование Благоевград, единият от които е разследване на трима училищни директори.

Проверката е по съмнение за фалшифициране на подписи на учители под споразумения за допълнителни възнаграждения. Така са източвани държавни пари без положен труд, пише „Монитор“.

Инспекторите от МОН ще ревизират цялостната работа на Ивайло Златанов, началник на инспектората. Министър Анелия Клисарова е издала заповед за спешната проверка след посещението си в Благоевград през миналата седмица.

На министъра са предадени множество сигнали за нарушения в Регионалния инспекторат. Успоредно с разпитите, които извършва полицията на заподозрените педагози, инспекторите също ще ги разпитват, както и ще ревизират цялостно документацията в Регионалния инспекторат за цялото време, през което началник е Ивайло Златанов.

В района се коментират активно действията на МОН. Те варират от съмнения за политическо мероприятие до подканяне за по-сериозни проверовъчни инициативи.