Училища

МОН препоръчва: Председателството ни в ЕС в часа на класа

Часът на класния ръководител през тази седмица да бъде посветен на темата „Председателството на България на Съвета на Европейския съюз“. Това става ясно от препоръка на сайта на Регионалното управление по образование в София – град.

„Предлагаме Ви да превърнем Българското председателство на Съвета на Европейския съюз в наша обща кауза, като посветим часа на класа в периода 13 ноември -17 ноември 2017 г. на тази изключително важна тема“, пише в писмото. За първи път, в рамките на десетгодишното ни членство в Европейския съюз, предстои България да поеме ротационно Председателство.

На електронната страница на образователната институция са качени и материали, които учителите могат да използват при провеждането на урока. Те предвиждат класните ръководители да обяснят на учениците разликите между Съвета на Европейския съюз, Европейския съвет и Съвета на Европа, които макар да звучат по идентичен начин са три независими институции. Заложено е още учениците да се запознаят със задачите на Председателството, както и какво предстои на България като Председател на на Съвета на Европейския съюз.

Източник: monitor.bg