Мнения

МОН открива форум за училищното образование

В Ивайловград министър Клисарова се включи в патронния празник на училището, носещо името на Христо Ботев. Тя благодари на директорката Александра Хорозова и на учителите за усилията, които полагат, а на учениците пожела да следват заветите на великия поет и революционер и да бъдат единни, когато се решават въпроси за България.

Министър Клисарова връчи на учителския колектив учреденото тази година отличие – статуетката „Св. св. Кирил и Методий“, по случай  100 години от създаването на образователната институция и подари на училището интерактивна дъска. На тържеството присъстваха Стефан Танев, депутат от 42-то Народно събрание и Диана Овчарова – кмет на Община Ивайловград.

Проф. Клисарова съобщи, че от утре на страницата на МОН ще стартира Отворен форум за закон за училищното образование. Общественото допитване  ще се проведе в няколко етапа. През първия етап експертите на МОН ще очакват предложения на електронната поща.

След обобщаване на мненията на страницата на министерството ще бъдат публикувани  както безспорните, така и все още спорните теми, за да се търси обществено приемливо решение по тях. След следващ етап на допитването отново ще има обобщаване на мненията, като най-консенсусните ще бъдат включени в проекта за нов закон.

„Екипът на Министерството на образованието и науката се надява на масово участие и много мнения и предложения не само по поставените въпроси, но и по други теми, свързани с училищното образование“, каза проф. Клисарова.