Училища

МОН набеляза мерки срещу агресията в училище

Една от мерките за справяне с агресията между децата ще бъде увеличаване на психолозите в училищата от 2018 г. С това се ангажира министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който на пресконференция представи новия политически кабинет на министерството. Д-р Таня Михайлова, Деница Сачева и проф. Иван Димов ще бъдат негови заместник – министри. Сред основните приоритети на министерството са обхващането и задържането на децата в училище, както и ликвидирането на неграмотността.

Учениците от втори, шести и осми клас може да започнат новата учебна година без учебници. Образователният министър Красимир Вълчев обаче обеща учебниците да бъдат доставени до края на септември, поне в повечето училища.

„Много ми е трудно да прогнозирам закъсненията, още повече че в различните училища ще бъде различно. В някои училища ще ги доставят много бързо, поне такова уверение имаме, някъде по-бавно. Това зависи от отдалеченост, логистика, така и от издателството, което са избрали. Някои издателства сигурно ще имат готовност много бързо да доставят учебници. Със сигурност мога да кажа, че в част от училищата ще има към 30 септември, очаквам много малко да са закъсненията след 30 септември, ако изпълним графика“, заяви просветният министър.

Източник: news.bnt.bg