Ученици

МОН: Имаме готовност да организиране учебния процес при грипна епидемия

Пред журналисти министър Пенов заяви: „Към момента нямаме официален акт от Министерство на здравеопазването, който да изисква от МОН предприемане на действия, свързани с евентуално неприсъствено обучение с оглед епидемичната ситуация заради грипа. Вече имаме опит в организиране на учебния процес в такива ситуации и ,когато бъдем сезирани, своевременно ще се организираме, за да не бъдат изненадани директори, учители, ученици и родители.“

Той уточни, че водеща е компетенцията на Министерство на здравеопазването и на местно ниво ще се прецени ситуацията и ще се избере коя от формите на организация на учебния процес да се приложи.

Министърът коментираи, че все още няма окончателно становище на МОН за актуализирането на учебните програми, защото въпреки извършената дейност по проучването на мнението на всички заинтересовани, има спорни въпроси, по които има нужда от допълнителна експертиза. По отношение на наредбата за конкурсите за директори, той припомни, че през пролетта има насрочено дело във Върховния административен съд и ,когато той се произнесе, министерството ще организира съответните дейности, свързани с прилагането на наредбата.

Източник: МОН