Институции Училища

МОН дава 20 млн. лв. за кабинети по природни науки

Допълнителни 20 млн. лв. ще бъдат осигурени от образователното министерство за оборудване на школски кабинети.

Най-голяма част от тях ще бъдат по природни науки, заяви просветният министър Красимир Вълчев по време на посещението си във Враца.

„Ще продължим да инвестираме средства в осигуряването на нови технологии в училищата, за да могат учителите да направят образователния процес по-интересен за учениците, а те по-лесно да развиват своите умения“, каза Вълчев.
Вълчев разгледа виртуалната STEM лаборатория по биология, анатомия и здравно осигуряване в СУ „Христо Ботев“, за оборудването на която са осигурени 130 000 лева от МОН. В ППМГ „Акад. Иван Ценов“, където със 148 600 лв. е реализиран мащабен проект за въвеждане на смарт технологии, министърът видя новия корпус с интерактивни класни стаи и кабинети.

Директорът Татяна Василева посочи, че в тях се използват електронни учебници в 5, 6, 7 и 8 клас.

Вълчев посети и ПЕГ „Йоан Екзарх“, както и Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство в града. В двете училища са извършени ремонти за над 300 000 лв. От тази година гимназията „Йоан Екзарх“ ще приема ученици освен за обучение по европейски езици, и в професионална паралелка „Графичен дизайн“.
Просветният министър и кметът на града Калин Каменов подписаха договор, с който община Враца дари на МОН сградата на бившето училище „Христо Ботев“ в село Паволче.

Източник: monitor.bg