Институции Учители

МОН връчи наградите „Св. Иван Рилски“ на четирима училищни директори

Четирима директори на училища бяха отличени от заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова с ежегодната награда на МОН „Св. Иван Рилски“.

На Георги Бакалов от Хасково, Васил Христов от Габрово, Златко Атанасов от Кърджали и Нина Чанева от 23-СОУ в София бяха връчени грамота от МОН за наградата „Св. Иван Рилски”, придружени от икона на светеца и 1000 лв.

Директорът на ПТГ „Д-р Никола Василиади“ в град Габрово Васил Христов получи награда за това, че отдава голяма част от професионалния си живот като ръководи училище с дългогодишни традиции и успехи – първото техническо училище в България, в което днес се обучават 486 ученици в 22 паралелки.

Златко Атанасов е директор на Средно училище „Отец Паисий“ с природоматематическа насоченост в Кърджали – второто по големина училище в областта. Като директор Атанасов полага усилия за непрекъснато обновяване на материалната база и създаването на съвременни условия за обучение.
Директорът на 23 СУ „Фредерик Жолио-Кюри“ Нина Чанева също бе наградена. Тя работи в системата на българското образование повече от 37 години. Работи за развиване на култура за създаване и прилагане на иновации в областта на образованието.

Четвъртият отличен директор, Георги Бакалов, ръководи Център за специална образователна подкрепа „Петко Рачов Славейков“ в град Харманли. Центърът осигурява подходяща физическа, психологическа и социална среда за развитие на способностите и уменията на децата със специални образователни потребности и за включването и участието им в общността на детската градина и на училището.

На молебена, отслужен от Адрианополския епископ Евлогий, игумен на Светата рилска обител, присъстваха ученици от Благоевград и Кюстендил, ръководството на МОН, учители, началници на РУО и наградените директори. Епископ Евлогий получи дарение – мултифункционално устройство.

По традиция наградите „Св. Иван Рилски“ се връчват на 11 май – Деня на Св. Св. равноапостоли Кирил и Методий, в Рилския манастир

Източник: dariknews.bg