Училища

Монтана, Ямбол и Асеновград остават в грипна ваканция

По информация на министерство на образованието в грипна ваканция остават 61 училища от област Монтана и 44 училища от Ямболска област, съобщава БНТ. От днес повечето ученици вече са на училище след междусрочната ваканция.

Ваканцията за посочените училища ще продължи до 9 февруари включително. В област Враца също няма да учат 2 училища. Там учениците трябва да са в клас на 8 февруари. Пикът на грипа отмина и вече се наблюдава намаление на броя на заболелите.

Припомняме, от Регионална здравна инспекция – Стара Загора продължава контролът на детските заведения, където не се допускат болни деца и персонал. Спазва се и противоепидемиченият режим в лечебните и здравните заведения, увериха от РЗИ.

Грипната епидемия в Софийска, Бургаска и Видинска област бе отменена в понеделник.

Междувременно, учениците в Асеновград излизат в тридневна грипна ваканция тази седмица. Това съобщиха от отдел „Връзки с обществеността“ на Общината. Със своя заповед кметът на Асеновград е обявил дните от 7 до 9 февруари за неучебни. Мярката е взета заради продължаващата висока заболеваемост от остри респираторни заболявания и грип. Т

ака междусрочната ваканция за учениците, която започва от понеделник – 5 февруари, ще се удължи до края на седмицата. Заповедта на кмета е сведена до знанието на началника на Регионалното управление по образование в Пловдив и всички директори на училища на територията на Община Асеновград.

Източник: news.bg