Ученици

Момче в инвалидна количка ще лети в небето

Момче в инвалидна количка ще лети в небето. За 14-годишния Илкер Сальовлу от разградското село Езерче това е една от най-големите мечти. Тя ще стане реалност благодарение на едно есе и вярата му, че все още има добри хора с големи сърца.

Илкер е роден с тежка диагноза – спинална мускулна атрофия. Макар животът му да преминава на инвалидна количка, той посещава обикновено училище и не спира да мечтае.

„Мечтая да провървя, да скачам, да играя футбол, да правя всичко като приятелите си, а втората ми мечта е да се кача на самолет и да усетя, че имам криле”, сподели Илкер Сальовлу.

Мечтите му, описани в есе за конкурс, трогват директорката на училището в Езерче. С доста усилия тя успява да организира полет за него и майка му.

Когато прочетох есето на Илкер се вдъхнових от желанието му да полети. За мен това беше най-голямото щастие, да подаря щастие на друг, посочва Зюлейха Карман, която е директор на ОУ „Отец Паисий“ в с.Езерче.

Майка му Фатме Сальовлу поддържа вярата и мечтите му и му казва, че ако не вярва нищо няма да стане. „Трябва да вярваш и да мечтаеш от сърце. Тогава всичко става.“

Илкер вече няма търпение да се качи за първи път на самолет и за да усети как лети в небесата.

Източник: btvnovinite.bg