Мнения

МОМН ще стопанисва студентските общежития

По-голям ред в българския Град на греха – Студентски град обеща министър Сергей Игнатов. Това ще се случи, след като контрола над общежитията в квартала ще се осъществява от МОМН.

До това решение се стигна след поредния неприятен инцидент от вчера, който за съжаление завърши трагично за 19-годишен младеж.

Игнатов се срещна с ректорите на ВУЗ-овете вчера следобед, за да вземат общо решение по казуса, пише „Труд“.

„Обединихме се около становището държавата да стопанисва и да се грижи изцяло за общежитията“, каза след срещата ректорът на УНСС проф. Стати Статев, който напомни, че ВУЗ-овете от години отказвали да се занимават с „несвойствена ресторантьоро-хотелиерска дейност“.

Около 50-те блока ще преминат към „Студентски столове и общежития“. Официално това ще бъде обявено след следващото правителствено заседание. Предстоят да се разпишат и мерките за затягане на дисциплината в Студентски град.

Който нарушава реда – да отива на квартира„, категоричен е министърът. Той беше подкрепен напълно от МВР шефа Цветан Цветанов. Той коментира, че иска повече ред, но няма как на всеки етаж от блок да се постави по един униформен, който да съблюдава реда.