Мнения

МОМН чества Международния ден на младежта

На 12 август, неделя, от 14:00 ч. в Борисовата градина в София, Министерството на образованието, младежта и науката организира празнично честване на Международния ден на младежта, чието мото тази година е „Изграждане на един по-добър свят: Партниране с младите“.

Събитието ще започне със състезание между трите най-добри отбора от осъществените три „Младежки работилници“ в периода 7-9 август, където младите хора ще демонстрират различни дейности и умения, съобщава пресцентърът на МОМН.

Работилниците ще се организират в пет различни модула и ще се осъществят на три места в гр. София (подлеза на Софийски университет, градинката на НДК до паметник „1300 години България“ и в Борисовата градина до езерото „Ариана“).

По време на събитието ще бъдат изградени седем тематични шатри, в които Министерството на образованието, младежта и науката, Националния център „Европейски младежки програми и инициативи“, Центъра за развитие на човешките ресурси, Столична община и редица младежки сдружения ще представят своите дейности и програми в подкрепа на младите хора в страната.

acrobat файл Програма за провеждане на младежки работилници – 7, 8 и 9 август и отбелязването на Международния ден на младежта – 12 август.