Мнения

МОМН се пробва за Книгата на Гинес

Точно след седмица, на 5 декември, четвъртък, по повод Международния ден на доброволеца, в София от 12:00 часа в Сити център София, ще започне подреждането на най-дългото послание на доброволците в света. Очаква се над 200 младежи – доброволци, да се включат в сътворяването на общо есе, посветено на темата: „Мисия доброволец“.

Събирането и подреждането на отделните букви от съдържанието на есето в Сити център София ще продължи до 17:30 ч. Очаква се дължината на целия текст да надхвърли един километър.

Българският опит за рекорд за книгата „Гинес“ ще бъде отбелязан с музикални изпълнения, като началото на забавната програма е в 17:30 ч. Повече от 2 часа звезди на българската поп-музика ще свирят и пеят за участниците в проявата, която е в партньорство със Сити център София, информира Пресцентърът на МОМН.

Инициативата за Международния ден на доброволеца е по идея на Министерството на образованието, младежта и науката съвместно с Националния център „Европейски младежки програми и инициативи“. Реализирането на идеята ще бъде опит да се кандидатства за Книгата на рекордите „Гинес“  в категория – „Най-дълго послание“.