Мнения

МОМН и ERC провеждат серия от информационни събития през септември

Министерството на образованието, младежта и науката и Европейският съвет за научни изследвания (ERC) ще проведат серия от информационни събития, посветени на възможностите за участие в конкурсите на специфична програма „Идеи“ на Седма рамкова програма, които ще протекат в периода 3-5 септември 2012 г. в два от големите университетски градове – Варна и София, информира пресцентърът на МОМН.

До момента страната ни е сред по-слабо представените в конкурсите на специфичната програмата „Идеи“. В тази връзка през настоящата година екипът на Министерството на образованието, младежта и науката организира серия от инициативи за повишаване информираността на изследователската общност и насърчаване на отличните български учени да кандидатстват за престижните грантове на Европейския съвет за научни изследвания.

Като част от политиката за стимулиране на най-добрите български изследователи и оказването на подкрепа за постигане на върхови научни постижения, министерството чрез Фонд „Научни изследвания“ предвиди и специфична схема за подкрепа на български проекти, които са получили висока оценка от европейските експерти, но не са успели да преминат праговете за финансиране по схемите на програма „Идеи“.

Прочети повече за програмата и събитията