Институции

Може би до два дни ще има промяна в ръководството на Центъра за развитие на човешките ресурси

Може би до два дни ще има промяна в ръководството на Центъра за развитие на човешките ресурси /ЦРЧР/. Този сигнал и тези констатации не са нови за нас, има редица проверки, част от сигналите, които се съдържат в материала се потвърждават от нашите проверки, а друга част не се потвърждават, каза в отговор на журналистически въпрос министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, попитан дали е запознат с журналистическо разследване за „сериозни злоупотреби в ЦРЧР, с участието на директорката Татяна Калканова“.

Вълчев отбеляза, че дори миналата седмица е приключила проверката по един конкретен сигнал, но тя продължава с проверка на много повече процедури.

„Имам повече сигнали, отколкото са изложени в самия материал, които трябва да бъдат проверени. Готови сме да предоставим информация за всички проверки и може би след няколко дни ще имаме повече информация за другите мерки, които ще предприемем“, заяви образователният министър. Той коментира темата за ЦРЧР, след като награди в МОН училища и учители, участвали най-активно в Европейската седмица по програмирането.

Източник: dnes.dir.bg