Мобилен оператор отпуска 200 хил. лв. за конкурса ”Дигитална класна стая”

Мобилен оператор отпуска 200 хил. лв. за конкурса ”Дигитална класна стая”

Теленор ще отпусне до 200 000 лева на български училища в конкурса “Дигитална класна стая”. Средствата са предназначени за реализация на проекти, насочени към модернизация на учебната среда и използване на съвременни технологии, които да повишат ефективността на образователния процес.

Участие в конкурса на Теленор могат да вземат всички държавни и общински училища в страната, които подадат своето проектно предложение на електронен адрес: digitalclassroom@telenor.bg до 15 юли 2016 г. включително. Наградният фонд на конкурса е 200 000 лв., като всеки печеливш проект ще получи финансиране в размер до 90% от общата си стойност и до 100 000 лв.

Подробните изисквания за участие в конкурса „Дигитална класна стая“ са публикувани на уебсайта на компанията. Всяко училище може да участва само с едно проектно предложение. Сред критериите за участие са подробно описание на идеята, цели, очаквани ползи, бюджет, комуникационен и времеви план за осъществяване на проекта, кратко резюме под формата на презентация и др.

Предложенията в конкурса ще бъдат разгледани в периода юли – септември 2016 г. от жури, съставено от представители на Теленор, академичната среда и неправителствения сектор. На следващия етап в състезанието избраните финалисти ще бъдат поканени да представят идеите си на живо пред журито, а печелившите проекти ще бъдат официално обявени до 30 ноември 2016 г.

Конкурсът “Дигитална класна стая” се провежда за втора поредна година. В първото му издание през 2015 г. се включиха 37 училища, а победители станаха СОУ “Любен Каравелов” от гр. Копривщица и Математическа гимназия “Д-р Петър Берон” от гр. Варна, които спечелиха финансиране в общ размер на близо 190 000 лв. Техните проекти са в процес на реализация и предстои да бъдат завършени до края на годината.

Инициативата е част от дългосрочната програма на Теленор за подпомагане на българското образование и младите хора в страната. В началото на 2015 г. компанията дари 107 хил. лв. за модернизирането на “Центъра за лидери” в 19 СОУ “Елин Пелин” в София, а тази година предостави близо 45 хил. лв. под формата на работещо телекомуникационно оборудване и цялостна реновация на лаборатория в Технически университет – София.

Теленор е водеща телекомуникационна компания с 3,5 милиона активни потребители в България. Към края на март 2016 г., услугите на компанията са достъпни за 99,98% от населението и на 99,5% от територията на страната, а 4G мрежата на Теленор покрива приблизително 75% от населението на страната. До 4 ноември 2014 г. компанията работи на българския пазар под марката GLOBUL, а от 1 август 2013 г. е част от международната Теленор Груп, която оперира в 13 държави в Европа и Азия, и има 208 милиона абонати.

Коментари във Facebook