Учители

Млад учител разказва какво е да се завърнеш, за да преподаваш

Историята на българския народ е написана от учителите.

Те са съхранили българщината в килийните училища, те са повели борбата за духовно освобождаване и пак те са първите, вдъхновили борбата за свобода.

В предаването „Тази неделя” по bTV гостува един съвременен учител – Калин Радулов, който преподава предприемачество, но негова страст е историята на България. Той е завършил образованието си в Швеция, но се връща у нас, за да преподава.

„В днешно време знанието може да си го намерим отвсякъде, но ролята на учителя продължава да бъде той да бъде водач, да намери призванието на учениците, да ги побутне в правилната посока и да ги подкрепи да преследват целите си и да изпълнят мечтите си”, посочи Калин Радулов.

„Върнах се, защото винаги съм вярвал, че човек може да сътвори много повече там, откъдето е, отколкото някъде в чужбина. Може би ще си с добре платена работа, но винаги ще си чужденец. Тук дори и малките успехи могат да имат голямо значение както за теб, така и за близките ти и с действията си можем наистина да повлияем на средата си по един позитивен начин”, допълни той.

Калин Радулов е станал учител случайно. „Не го търсих активно, но ми изпадна като възможност. Привлече ме това, че има създадена дисциплина „предприемачество”,  отбеляза още той.

Източник: btvnovinite.bg