Ученици

Младежи от 5 държави се борят за голямата награда в играта „2 истини и 1 лъжа“ на IP Join

В последните дни от играта „2 истини и 1 лъжа“ с награди на кампанията IP Join младежи от България, Румъния, Португалия, Франция и Ирландия се конкурират за голямата награда. Играта продължава до 28 април вкл.

Участниците между 15 и 21 години с високи резултати на предизвикателството за знания за защитата на интелектуалната собственост, индустрията на фалшификатите се увеличават и това показва голям интерес и отлични умения на младите като отговорни потребители.

Играта „2 истини и 1 лъжа“ с награди на кампанията IP Join се организира по случай Световния ден на интелектуалната собственост – 26 април. До 28 април, неделя, вкл. всички на територията на България, Румъния, Португалия, Франция и Ирландия, които преминат през 5-те нива на играта, ще имат възможност да спечелят безжични слушалки и други предметни награди.

Ресурсите в разделите Новини, Лица, Картинен речник, Влог, рубриката „Знаете ли, че“ на уебсайта на кампанията „подсказват“ на участниците в играта.

Шампионите по интелектуалната собственост играят за:
 I награда: безжични слушалки;
 II награда: комплект, включващ тениска, несесер, значка и светлоотразителна гривна;
 III награда: комплект, включващ несесер, значка и светлоотразителна гривна.

Победителите ще бъдат обявени на сайта на кампанията на 29 април, както и в социалните профили. При равен резултат победителите ще бъдат определени чрез жребий. Участниците и победители в играта се съгласяват имената им да бъдат разпространени публично в социалните мрежи и на онлайн платформата. Екипът на кампанията ще се свърже с победителите за получаване на наградата чрез посочения имейл, с който са се регистрирали в играта.

Играта се организира по случай Световния ден на интелектуалната собственост – 26 април. Тази година той е посветен на иновациите и творчеството. Според проучване на възприятията на гражданите за интелектуалната собственост, публикувано от Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (EUIPO), европейските граждани все повече осъзнават рисковете и последиците от купуването на фалшификати и достъпа до съдържание от незаконни източници.

Източник: IP Join