Мнения

Мис България зове: “Преоткрийте красотата на четенето“

Mис България за 2011 г. Ваня Пенева ще се опита да направи нещо твърде нетипично за стандартните ангажименти на красавиците в годината след спечелване на ценната корона. Тя ще се опита да накара младите хора да четат.

„Осъзнавам, че това не е типичната кампания за Мис България. Книгите обаче на мен са ми дали много и аз ги обичам. Искам да помогна на младите хора у нас да ги преоткрият. Така ще станат и по-добри и по-красиви“, споделя Пенева цитирана от „Монитор“.

Именно темата за красотата е част от кампанията й с име „Преоткрийте красотата на четенето“. В нейните рамки, Ваня Пенева ще обиколи няколко български града. В първия етап тя ще чете заедно с най-малките.

„Преоткрийте красотата на четенето“ се провежда с подкрепата на организаторите на конкурса Мис България No frame media, а така също и с тази на тв7 и на издателство „Егмонт“.

Инициативата стартира в София днес и утре, като най-красивата българка ще чете на децата следобед между 15:00 и 16:00 ч., в къта на телевизия Super 7.

В понеделник тя ще е във Видин, до началото конкурса Мис Свят през октомври ще е минала през десетина града на България.

Във втория етап на кампанията е предвидено участието на нейни колеги от СУ и популярни личности, които ще помогнат за обновяването на училищни и читалищни библиотеки.