Мнения

Министър Танев: Целта ни е не да изпращаме, а да посрещаме талантите си

„Целта ни е държавата, частният сектор и гражданското общество да работят заедно, за да можем вместо да изпращаме талантите на България на терминал 2 на софийското летище, да ги посрещаме с овации“,  заяви министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев, който чака повече от час на летището, за да поздрави лично малката Крисия и близнаците Хасан и Ибрахим Игнатови, спечелили второ място на детската Евровизия в Малта.

Проф. Танев покани малките таланти, техните родители и преподаватели на среща в Министерството на образованието и науката, където да бъдат споделени добри практики за съвместна работа в името на всички млади таланти на България.

„Изключително важни за децата и тяхното развитие са извънкласните форми на обучение, които допълват формалното образование и възпитанието у дома. За щастие у нас извънкласните дейности се развиват по изискванията на ХХI век. За пример служи работата в Обеднените детски комплекси“.

„Прекрасните преподаватели в два от тях – в Разград и в Шумен, дадоха всичко от себе си и подкрепиха талантите на Крисия, Хасан и Ибрахим, които ни представиха отлично на детската Евровизия“, коментира министър Танев и допълни, че вярва повече от всичко в професионализма на българските учители.