Учители

Министър Танев: Как по мое време ще паднат Ботев и Вазов? Вижте кой е баща ми!

„Докато аз съм министър, Ботев и Вазов няма да отпаднат. Напротив, ще се увеличи броят на произведенията им, които се изучават“, заяви пред журналисти просветният министър Тодор Танев.

Думите му бяха по повод провокативни заглавия в медиите по темата, след които настана истинска истерия в социалните мрежи.

„Как ще се случи по мое време такова нещо? Вижте кой е баща ми. (Композиторът Александър Танев е написал музиката на Ботевия марш – б.р). Тази сензация е тотална лъжа. Този човек е от министерството. Трябва да го санкционирам, но той ще съди вероятно министерството. Той иска да стане директор. Не са много хората, които имат достъп до учебните планове“, обясни проф. Танев, цитиран от „Труд“.

Той коментира и ситуацията с въшките в училищата. „Абсолютно всяка година има въшки. Неприятно е. Ще се вземат мерки. Случва се“, успокои министърът.

Танев сподели, че всеки ден се чувства като пред класно. Една от основните му задачи била да осигури по-добри възнаграждения за учителите за следващата година.