Мнения

Министър Танев: Идва ерата на електронните учебници

„Пренаписването на учебниците ми е огромната мечта като родител, абсолютен дълг като ръководител и огромно възмущение като професор“, споделя в интервю за „Преса“ министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев.

„Частични изменения вече започнахме там, където има истински недоразумения и безобразия, особено в началното училище. Помагат ни самите учители и синдикатите. Но за съжаление, към момента трябва да се задоволим с частичните промени, тъй като Законът за предучилищното и училищното образование още не е приет“.

„Когато изработим новите образователни стандарти – това ще се случи в средата на следващата учебна година, тогава ще имаме правна рамка за радикална промяна в учебниците. И още нещо – идва ерата на електронните учебници. И по този въпрос много сме направили.

„Доста от тях вече съществуват, чакаме изграждането на платформа, проучваме опита на други страни. IT реформата ще започне от Северозападна България – експериментално, в някои училища, от следващата учебна година. Планът е готов от седмица“.