Учители

Министър стана учител за един учебен час

Министърът на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев се откъсна за малко от служебните си задължения, за да проведе час по физическо в басейна на столичното 22 СОУ „Г. С. Раковски“.

„Важното е да се научите да плувате. Приятно ми е да съм ваш учител, макар и за малко, защото според мен децата слушат повече учителите си, отколкото родителите. Ако този спорт ви е любим трябва да тренирате всеки ден, за да станете добри плувци и след време ние да се радваме на спортните ви постижения“, приветства децата министър Стойчев.

След края на часа спортният министър раздаде подаръци на всяко дете и остави пособия на училището за часовете по физическо.  

Инициативата „OpenEDU 2013 – Училище за живота“, се провежда под патронажа на вицепремиера и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова, в партньорство с Министерството на физическото възпитание и спорта, Министерството на образованието, младежта и науката, Министерството на културата, Министерството на отбраната, Българската академия на науките, Държавния архив, Българската  агенция за инвестиции и др.