Училища

Министър поздрави най-добрите десет на СУ “Ген. Владимир Стойчев“

Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева поздрави 10-те най-добри спортисти на държавно спортно училище „Ген. Владимир Стойчев“ за 2013 година и техните треньори за спортните им победи и връчи плакети на първите трима отличени спортисти на специална церемония в Музея на спорта.

Ивайло Иванов бе избран за спортист №1 на училището за извоюваната титла от шампионата на Стария континент по джудо (мъже до 23 години) и други медали от европейски и световни първенства и купи. На второ място в класацията бе отличена Галя Иванова за златния медал от европейско първенство по самбо, а трета се нареди Ралица Герчева – състезателка по естетическа и групова гимнастика. Министър Георгиева награди и  треньорката по джудо и самбо Красимира Томова.

„Поздравявам ви за постигнатото през 2013 година. Това, че вашите гърди са окичени с медали, е най-голямото удовлетворение за изминаващата година за вас, за вашите родители, треньори, преподаватели, за цяла България“, каза министър Георгиева по време на церемонията.

„В навечерието на светлите празници ви пожелавам да не спирате със заграбването на медали. Искам през 2014 година да имате още повече сили, устрем, дръзновение да завоювате повече и по-големи постижения. В 12-ия час на двете години, които си предават щафетата в календара, да ви осени онзи пламък, който ще ви издърпа още по-високо и напред“.

Спортният министър пожела на колегията на училището, 2014 година да бъде още по-добра и да ги изпълва с надежди  и удовлетворение.

Държавно спортно училище „Ген. Владимир Стойчев“ изпраща една успешна година със 172 медала от държавни първенства, 38 медала от световни и европейски шампионати и балкански игри и още толкова призови класирания, съобщи директорът на училището Васил Вутев.