Ученици

Министър Милошев: Без промени във формата на матурите

Промени във форматите на държавните зрелостни изпити няма да има. Това се отнася и за изпитите по Български език и литература и Математика след седми клас (външно оценяване), каза на среща с представители на всички регионални инспекции от страната днес служебният министър на образованието проф. Николай Милошев.

Изпитите по български език и математика за седмокласниците ще бъдат съответно на 21 и 23 май, а допълнителните зрелостни изпити ще бъдат проведени на 27, 28 и 29 май.

766 университетски преподаватели ще оценяват работите. Те ще са предложени от ректорите на съответните ВУЗ-ове.

62 012 зрелостника ще се явят на изпит по БЕЛ, който е задължителен за всички завършващи.

60 433 деца ще седнат на външно оценяване в четвърти клас, а броят на седмокласниците е 62 508 ученика, информира зам.-министърът Мариана Банчева.

„Вторият държавен зрелостен изпит обхваща 63843 ученика, сред тях на първо място най-желан като учебен предмет е география и икономика, на който ще се явят 20 259 ученика, на второ място е биология и здравно образование с 13 649, на трето място е английски език с 11 925“, разясни тя, цитирана от БГНЕС.

Математиката е на четвърто място с 4379 деца, добави министърът на образованието проф. Николай Милошев, който обаче не смята, че има отлив от предмета.

Още по темата