Училища

Министър Коларова: Нека не избързваме с обвиненията

Трима представители на МОН са ангажирани за проверката на документацията и анкета с персонала на 4 Помощно училище в София по повод твърденията на родители за упражнено физическо насилие над дете с аутизъм, обяви служебният министър на образованието и науката доц. д-р Румяна Коларова.

Тя призова да бъдат изчакани резултатите от назначената проверка. Резултатите трябва да са ясни в петък, на 10 октомври.

„Всички тези деца – първо, много добре знаете, че те стават лесна жертва. Те трудно могат да се защитят. Междувременно това са деца, от които трудно може да се получи достоверна информация. Аз не поставям под съмнение думите на детето. Това, което поставям под съмнение е прибързаните изводи кой е виновен. Имали сме такъв казус, педофил в такъв тип училище“, добави Румяна Коларова, цитирана от Дарик.

Информацията, че момичето се е заголвало и събувало обувките си в училище, идва от училищните дневници, в които учителите описват поведението на децата, каза още Коларова.

„Това е записано в дневника преди да стане инцидентът. Детето е било там много кратко време, така че те не го и познават много учителите. Не ги принуждавайте да правят прибързани изводи за детето“, добави служебният министър на образованието.