Ученици

Министър Клисарова се срещна със студенти

По покана на министъра на образованието и науката проф. Анелия Клисарова днес в сградата на МОН се събраха представители на студентските организации в страната, за да обсъдят по предварителен дневен ред действията на ресорното министерство през следващите години, както и изготвянето на нов закон за висшето образование.

На срещата нямаше пратеници на окупиралите Софийския университет студенти. Те отказаха да се срещнат с министъра още вчера.

„Бюджетът на министерството не само не е намален, но се увеличава със 100 млн. лв“, припомни Клисарова по време на срещата. Тя начерта и основните задачи пред ведомството, свързани с тези допълнителни средства – да намери това място за влагане, от което ще има най-голяма полза – висока ефективност и добри резултати.

„Развитието на вас и на всички следващи студенти до 2020 година ще се определи от бъдещата стратегията за развитието на висшето образование“, се обърна към студентите Анелия Клисарова, цитирана от news.bg.

„Ако нямаме добра стратегия за развитието на висшето образование, ние няма да можем да вървим напред“, коментира още проф. Клисарова.

Със сигурност ще се работи за повишаване на уменията на преподавателите в университетите, категорична беше министърът.

По-голям брой студенти, които изкарват до край висшето си образование, въвеждането на прием по определени приоритети за държавата, модернизиране на учебните планове, както и изграждането на устойчива ефективна връзка между университетите и пазара на труда са само част от заложените промени в стратегията за висшето образование.