Учители

Министър Клисарова раздаде наградите “Константин Величков“

На 1 ноември 2013 г., в Деня на народните будители, министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова връчи ежегодната награда „Константин Величков“ на седем учители, отличили се с високи постижения в работата си с ученици.

„В Деня на народните будители първо ще се обърна и ще поздравя всички учители, защото те ежедневно са с нашите деца,  дават своите знания, опит и умения, за да могат да запазят българщината в душите на всяко наше дете. Те и в трудни времена продължават да изпълняват своята мисия.

Доказателство за това са тези учители, които днес ще бъдат наградени. Те направиха от своите ученици победители“, каза министър Клисарова.

Тя поздрави и всички учени и научни работници за тяхното неуморимо търсене на новото, за техния дух,  защото без науката, без иновациите няма как да има просперитет на българската държава.

Проф. Клисарова изрази благодарност и почит и към приноса на съвременните следовници на будителите от духовната сфера – библиотекари, писатели, художници и други културни дейци.