Мнения

Министър Клисарова почете годишнината от смъртта на Никола Вапцаров

Министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова беше вчера във Варна, където присъства на отбелязването на 71 години от смъртта на Никола Вапцаров във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“.

Тя присъства на церемонията заедно с министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов и министъра на отбраната Ангел Найденов.

Официални гости бяха още варненските депутати, кметът на Варна Иван Портних, областният управител Иван Великов, председателят на ОбС Иван Луков, висши военни, всички роднини на убития поет и други официални лица, информира пресцентърът на МОН.

Речи за живота, делото и личността на Вапцаров произнесоха капитан І ранг Боян Медникаров, началник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”, министър Йовчев и министър Ангелов. Церемонията продължи с полагане на венци пред паметника в двора на училището, а Мая Вапцарова, племенница на поета, прочете няколко стиха пред гостите. Сред присъстващите бе и най-младият от рода – Никола, който е племенник на загиналия антифашист.

След края на официалната церемония, капитан І ранг Медникаров благодари лично на министър Клисарова за инициативата й, на отбелязването на годишнината от смъртта на Никола Вапцаров във ВВМУ да присъстват тримата министри, които са възпитаници на морското училище, както и целият род на Вапцаров.