Ученици

Министър Клисарова награди призьорите от “Европейско кенгуру“

„За мен е удоволствие да открия церемонията по награждаването на най-добре представилите се участници в престижното математическо състезание, в което са участвали над 7 милиона ученици от над 70 страни по света“.

Това каза министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова при официалното награждаване на българските ученици, отличили се в състезанието „Европейско кенгуру“.

Проф. Клисарова  припомни, че състезанието се провежда в България от 1996 г., като първоначално е било на френски език и се е организирало от Френския  културен център у нас. От 2008 г. математическото състезание „Европейско кенгуру“ е включено в графика на Министерството на образованието и науката. Всяка година броят на участниците нараства, а през тази година в състезанието са се включили 20 000 ученици от I до XII клас.

„Министерството откликна на огромния интерес от страна на малчуганите и техните родители към формата на състезанието и Националната комисия официално включи в регламента му и участие на учениците от първи клас“, съобщи проф. Клисарова.

Тя добави, че България е първата страна, в която в математическото състезание се включват първокласници.