Ученици

Министър и кмет дадоха старт Националната спортна панорама

За втора поредна година министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и кметът на София Йорданка Фандъкова дадоха старт на Национална спортна панорама 2012 пред Националния дворец на културата в София, информират от пресцентъра на спортното министерство.

„Изключително ми е приятно да присъствам на това мащабно спортно събитие. Това е много добра инициатива, която ще продължим да насърчаваме в бъдеще, за да може да приобщим повече деца да спортуват, да се докоснат до повече спортове, за да може да изберат спорта който желаят. Защото както всички знаем „Здрав дух в здраво тяло“, така нашите деца ще растат здрави. Радвам се, че спортовете, които ще бъдат представени тази година на Панорамата ще бъдат над 90 вида, с участието на 76 спортни федерации, което е повече от миналата година. С откриването на Националната спортна панорама искам да обява и старта на Националната кампания на МФВС „Аз обичам спорта“, която ще продължи през целия месец май“, с тези думи министър Нейков откри Национална спортна панорама 2012.

Главният организатор на Панорамата Венцислав Игнатов изказа своята благодарност на всички институции, които и тази година го подкрепиха в организирането на това мащабно събитие, както и получи специални поздрави за добре свършената работа.

След официалната част министър Нейков заедно с Йорданка Фандъкова и Стефка Костадинова обиколиха спортовете, разположили съоръженията си пред НДК.

През останалите два дни от „Националната спортна панорама“ участие в спортния празник ще вземат над 20 олимпийски, световни, европейски и балкански шампиони в дадените спортове.

Още по темата