Мнения

Министър Игнатов ще участва на кръгла маса на тема „Модернизация на науката и висшето образование“

На 30 юни 2011 г., четвъртък, от 9:30 ч. в Арбанаси, Велико Търново, министър Сергей Игнатов ще участва в кръгла маса на тема „Модернизация на науката и висшето образование“ („Рачев хотел резиденс“, ул. „Димитър Папазов“ № 2, с. Арбанаси), информира пресцентърът на МОМН.

Двата панела на кръглата маса са с фокус върху Националната стратегия за научни изследвания; Рейтинговата система за направленията на висшите училища в България; Мястото на бизнеса и частните инвестиции в науката и иновациите; Либерализация на мобилността в науката и висшето образование.

Предвидена е и специална дискусия за мястото на младите хора в науката.

В обсъжданията ще участват представители на студентските съвети, на  Съвета на ректорите; Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община, Мая Паскалева от Консорциум „Институт Отворено общество – МБМД- Сирмагруп“, Саша Безуханова – директор направление „Публична администрация“ в „Хюлет-Пакард“ за Централна и Източна Европа, д-р Ханс Цеетмайер – председател на Фондация „Ханс Зайдел“, Пенчо Пенчев – областен управител на Великотърновска област и народни представители.