Мнения

Министър Игнатов посети форум “Българското училище през ХХI век“

Министърът на образованието Сергей Игнатов бе гост на форума „Българското училище през ХХI век“, който се състоя във Видин в края на седмицата. Сред организаторите на събитието бяха още областният управител на област Видин Пламен Стефанов, заместник-областния управител Елка Георгиева и началника на Регионален инспекторат по образование Калин Нинов, информира Дарик.

Министърът запозна присъстващите директори на училища и дерски заведения със Стратегията за електронизация на българските училища. Нейната основна цел е до 2020 г. в родните школа да бъде въведено онлайн преподаването на уроци, а също така навсякъде да се използват електронни дневници в средните училища.

Игнатов обърна внимание върху Проектозакона за обществените съвети, който представлява обществен договор между учители и родители, който урежда спазването на училищната политика на всяко отделно учебно заведение.

Образователният шеф наблегна и на въпроса с висшето образование, което според него все повече повишава нивото си. Той е категоричен и за това, че в училище трябва да се търси практическата насоченост на даваните знания.

След събитието Игнатов посети местно училище, ремонтирано в последните седмици с пари по проект на министерството.