Министър Игнатов посети форум ”Българското училище през ХХI век”

Министър Игнатов посети форум ”Българското училище през ХХI век”

Министърът на образованието Сергей Игнатов бе гост на форума “Българското училище през ХХI век”, който се състоя във Видин в края на седмицата. Сред организаторите на събитието бяха още областният управител на област Видин Пламен Стефанов, заместник-областния управител Елка Георгиева и началника на Регионален инспекторат по образование Калин Нинов, информира Дарик.

Министърът запозна присъстващите директори на училища и дерски заведения със Стратегията за електронизация на българските училища. Нейната основна цел е до 2020 г. в родните школа да бъде въведено онлайн преподаването на уроци, а също така навсякъде да се използват електронни дневници в средните училища.

Игнатов обърна внимание върху Проектозакона за обществените съвети, който представлява обществен договор между учители и родители, който урежда спазването на училищната политика на всяко отделно учебно заведение.

Образователният шеф наблегна и на въпроса с висшето образование, което според него все повече повишава нивото си. Той е категоричен и за това, че в училище трябва да се търси практическата насоченост на даваните знания.

След събитието Игнатов посети местно училище, ремонтирано в последните седмици с пари по проект на министерството.

Коментари във Facebook