Училища

Министър Игнатов помага на училище в Съединение

Лично министърът на образованието Сергей Игнатов се е ангажирал да намери средства за довършване на новата сграда на училище „Христо Ботев“ в Съединение, пише „Монитор“.

Строежът й започва през вече доста далечната 1984 г. В момента условията за учащите са буквално примитивни.

„Гледка като тази и то в 21 век е просто потискаща. Външна тоалетна, до която се отива след пресичане на улица, физкултурен салон който също не отговаря на никакви изисквания. Мислено се върнах в първи клас, когато имаше печки на дърва и въглища. Амбициран съм да намеря необходимото финансиране, за да се завърши строежа. Донесох и камбанка, да я ударят при откриването на новото училище“, коментира Игнатов, цитиран от изданието.

„Тази зима не успяхме да стоплим стаите до повече от 10 градуса. Не се търпи“, оплакват се учителите, а някои от тях споделят и това, че вече са изгубили надежда, че положението може да се оправи.

Министър Игнатов и народният представител Димитър Лазаров разгледаха и новото училище, което е в непосредствена близост до настоящата сграда, и се срещнаха с представители на фирмата изпълнител, а по-късно в кметството – с временно изпълняващия длъжността кмет Ангел Къцов.

„Получихме уверение, че министър Игнатов ще възложи на експертите си да изготвят план за поетапно финансиране, за да може наесен учебният процес да започне на новото място“, съобщи Димитър Лазаров.