Мнения

Министър Игнатов награди отличници

Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов награди победителите от Националната фотоизложба „Младежта в сезони“ и участници в Национална доброволческа кампания „Промяната започва от теб“, информира пресцентърът на ведомството.

В обръщението си към присъстващите той изрази убеденост, че поколението с повече опит ще го предава на младите и ще им помага.

„Защото всичко, което за моето поколение е утре, за вас е вчера. За да може това ваше вчера да се слее с моето утре и да стане днес, се нуждаем, разбира се, от младостта на младите хора. Затова добре е че има  световен ден на младежта“ каза министър Игнатов.

Депутати, представители на министерството и партньори по отбелязването на Международния ден на младежта също уважиха събитието, провело се в Борисовата градина.

В специални павилиони младежки неправителствени организации запознаваха столичани и гости на София с проведени кампании и дейности в различни области на живота, насочени към младите хора.

Тазгодишният Международен ден на младежта е в контекста на Международната година на младежта под наслов „Активно участие на младите в процеса на вземане на решения“.

Присъстващите се забавляваха с хип-хоп авторски изпълнения, брейк танци и огнено шоу. С овации бяха посрещнати изпълненията на Калин Вельов и бенд „Тумбаито“, на Тодор Койчинов, на Раул Торес и танцьори.

Партньори в тазгодишното отбелязване на Международния ден на младежта са Национален център „Европейски младежки програми и инициативи“, Виваком, Минерална вода „Девин“, Сити TV, БГ радио и вестник „АЗ БУКИ“.

Списък с наградените