Ученици

Министър Игнатов кани на среща за междучасието

Министърът на образованието Сергей Игнатов няма нищо против да изслуша исканията на учениците за по-дълго голямо междучасие. Нещо повече – той ги похвали, че са активни, пише „24 часа“.

Искането за половин час голямо междучасие тръгна от социалната мрежа фейсбук и бързо събра над 40 000 виртуални привърженици. Всъщност направеното там е събитие, на което обещават да присъстват въпросния брой школници. Те са определили деня за протест да е 28 май.

Претенциите на децата са, че сегашните 20 минути не им дават възможност нито за почивка, нито да излязат, за да си купят нещо за ядене. Някои се оплакват, че нямат и време за цигара.

Игнатов публично ги покани на среща в министерството, за да дискутират исканията им.

„Добре е, че децата сигнализират, проявяват инициатива и започват диалог, готов съм да обсъдим заедно проблема“, коментира министърът.

Против идеята застават учители и директори, които са на мнение, че удължаване на учебния ден през зимата ще окаже своето негативно влияние. Освен увеличените разходи за режийни, по-късният час на прибиране на учениците също би довел до нови грижи за всички. На много места в страната се учи на две смени, което значи, че нерядко децата се прибират вкъщи след 19:00 часа.

Още по темата