Ученици

Министър Георгиева пожела на младите хора у нас повече активност

„Пожелавам да не спира ентусиазма, с който работите, за да заявявате себе си, за да доказвате своя потенциал  – личностен, професионален и най-вече социален. Така министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева приветства младите хора в България по повод Международния ден на младежта.

„Нека младежта на България да бъде действена част от младежта по света, да бъде най-движещия субект на новата световна политика, на ценностите в глобалната политика и генератор на нови идеи“, допълни още тя.
 
С много забавление стартира честването на Деня на младежта пред Националния дворец на културата. Празникът тази година е посветен на проблемите и ползите от миграцията.

Министър Георгиева награди участниците в надпреварата „Лабиринт на предизвикателствата“, в която състезатели от 22 отбора изпълняваха за време трудни задачи.

Победителите Матю Луканов и Кръстин Кръстев благодариха за добрата организация на ММС и Националния център „Европейски младежки програми и инициативи“ (НЦЕМПИ) и пожелаха да има повече такива събития, на които младите хора да се информират по важни за тях проблеми.

40 младежки организации участваха в тематичното изложение пред НДК. Проф. Мариана Георгиева обиколи 12-те шатри и се запозна поотделно с дейността на всяка от организациите. Младежките информационно-консултантски центрове към НЦЕМПИ й подариха материали за проектите и програмите, по които работят. Българските делегати в ООН за 2013-2014 г. – Петър Младенов и Милена Андреева обещаха пред всички да бъдат достоен глас на родните младежи в ООН.
 
Министерството на младежта и спорта и Националният център „Европейски младежки програми и инициативи“ благодарят на всички организации, които се включиха в инициативите за честване на един по-нетрадиционен младежки празник, които мотивира мисленето, реализацията и вдъхновява за нови успехи.