Училища

Министърът с изненадваща проверка в IV помощно училище

Министърът на образованието и науката доц. Румяна Коларова и директорът на дирекция „Организация, контрол и инспектиране“ в  МОН Лазар Додев  изненадващо посетиха IV помощно училище „Проф. Димитър Кацаров“ в София.

Министърът се запозна на място с условията на работа в училището и с дежурните представители на персонала. Тя посети специализираните кабинети по кинезитерапия, арттерапия, сензорния кабинет и игротеката, както и заниманията, извършвани в момента в класните стаи.

Представена беше и производствената практика, която се извършва от най-големите ученици в училището.

Доц. Коларова изрази своята критика към директора  Венета Бочева Ал-Шериф за констатираните многобройни нередности при проверката на МОН, извършена след сигнал на родители за упражнено насилие над тяхното дете в рамките на училището. Очаква се директорът да даде своите писмени обяснения  пред дисциплинарната комисия на МОН в съответствие със законовите срокове.

Представители на персонала изразиха пред министър Коларова безпокойствието си от неправомерния натиск, на който се чувстват подложени, вследствие на отправените подозрения и обвинения за тормоз на дете. Според тях в резултат на този натиск четирима служители от училището са пожелали да напуснат.

Източник: Пресцентър на МОН