Училища

Министърът се срещна с учители и ученици в Пирдоп

Министърът на образованието и наука проф. Анелия Клисарова бе на посещение в пирдопското СОУ „Саво Ц. Савов“, където се срещна с учители и ученици.

В разговора си с тях тя постави акцент към инициативата през 2013 година – „Ваканция за четене“.

„Донесли сме книги за тази ваканция. Много бих се радвала, ако ги харесате и ще се радвам да ми кажете още какви книги искате. Избрахме вашето училище, защото сте в топ десет в страната по резултатите от държавните зрелостни изпити за 2013 година. Това е чест“, обърна се към присъстващите министър Клисарова.

Тя похвали педагозите от Пирдоп, че възрожденският дух се усеща силно.

След това ученици и учители имаха възможност да задават въпроси на министъра по отношение на политиката в областта на образованието и науката. На дискусията присъстваха още кметът на град Пирдоп – инж. Цанко Цанов, началникът на РИО София-област Христо Андреев и представители на ръководствата на училища в Пирдоп.

Директорът на СОУ „Саво Ц. Савов“ Цвятко Четьов разказа историята на училището и за постиженията на училите в него, както и на педагогическия колектив.

Той сподели, че има много продуктивни партньорства за насърчаване на учениците от всички възрасти да четат. Училището успешно участва в редица проекти и програми, сред които „С грижа за всеки ученик“ и развива успешно международно сътрудничество по линия на секторна програма „Коменски“ на ЕК, предава пресцентърът на МОН.