Мнения

Министърът: Промeняме ли стратегиите заради избори, горко за децата ни

„Много е трудно да правим всичко едновременно в една консервативна система – стратегия, закон и т.н. Причината не е, че идват избори. Ако от избори на избори си сменяме стратегиите и мисленето, горко за децата ни“, смята министърът на образованието проф. Анелия Клисарова, която говори пред всекидневника „Труд“.

„Не искам да е така. Няма да променям нито стратегия, нито закон заради избори. Искам да има нещо работещо, което да не зависи от политическата конюнктура. Това е за доброто на нацията“.

„Ето защо все още обсъждаме промените. Най-важното е да намерим механизма, който да подобри масовото образование за нашите деца. Подчертавам, масовото. Знаем, в момента има елитни ученици, невероятни олимпийци, които печелят медали. И същевременно България е на 45-о място в PISA (б.р. – международни тестове за грамотност). Е, явно има грешка, за да не може тези умни деца да ги реализираме на по-предни места. Трябва да направим така, че децата да имат реален достъп до качествено образование, да няма значение в кой клас и в кое училище на страната си. Трябва да могат да получават еднакви знания, еднакво качество. Това е много трудно“, категорична е още Клисарова.

Още по темата