Училища

Министърът посети Националната търговско-банкова гимназия

Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев и заместник-министър Ваня Кастрева посетиха Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ).

Те се срещнаха с преподаватели и ученици от гимназията, с представители на висши учебни заведения и работодатели – партньори на НТБГ. Пред тях министър Танев изнесе лекция на тема „Планиране на бъдещето“.

След това гостите посетиха учебен час на тема „Професионално ориентиране и кариерно развитие“ в ХІІ клас по предмета Свят и личност, преподаван от главния учител г-жа Гинка Базиргянова.

Г-н Ангел Цураков – старши учител по история и цивилизация в гимназията, подари на гостите авторските си книги с пожелание за здраве и успешна кариера на „ползу Роду“.

В края на срещата Министър Танев изрази  възхищение от задълбочената професионална подготовка на учениците от гимназията и отличното управление на училището. Той поздрави педагозите за всеотдайната им работа и изказа своята благодарност за техния упорит труд при подготовката на успешни личности и специалисти.