Училища

Министърът откри учебната година в две столични училища

С издигането на националното знаме и под звуците на химна на РБългария в страната днес в училищата беше открита новата учебна година.

На тържество в двора на 112-то основно училище „Стоян Заимов“ и Първа английска езикова гимназия в столицата министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев пожела щастлива спокойна нова учебна година. В поздравлението си той се обърна специално към първокласниците и техните родители с думите:

„Децата в лицето на учителите имат едно голямо приемно семейство. Доверете се – аз гарантирам, защото съм минал по този път! А на най-големите пожелавам всичко добро в големия океан на живота. Да бъдат щастливи, защото, ако са щастливи, имат късмет, значи имат всичко друго. Те ще носят добрият спомен. Заедно с отличния спомен ще носят и знанието, което ще ги направлява.“ Министър Танев пожела на всички деца да се учат, да играят.

„Чест и слава на българския учител! Всички да ръкопляскаме за българските учители“, каза той и въведе първокласниците в училищната сграда.

Източник: Пресцентър на МОН